Mener unge, at kommunalvalget er kedeligt og ligegyldigt?

Som ung kandidat gør det mig trist at læse, at hele 40 procent af de unge mener, at ord som kedelig eller ligegyldig karakteriser kommunalvalget.

Men kommunalvalget er ikke helt uvæsentligt. Selvom det kan være svært at forstille sig, bliver der faktisk truffet vigtige beslutninger i kommunerne. Kommunalpolitik handler blandt andet om, hvor billige ungdomsboligerne skal være, hvor mange penge der skal gå til skole, kultur og fritid, eller om vi skal bruge flere penge på ældrepleje. Den enkelte kommune har sågar indflydelse på, hvor attraktivt det skal være at være iværksætter i den enkelte kommune.

Vi høre ofte vendinger som, unge er dovne, de vil ikke bidrage til demokratiet og den mest anvendte, de er fremtiden, hvornår begynder de at tage noget ansvar? Men sandheden er, at vi unge hverken er dovne eller politisk inaktive. I Danmark er det kun syv procent af de unge, der tilkendegiver, at de ikke interesserer sig for politik. Så man kan altså ikke påstå, at vi er uinteresserede i politik.

Som ung kandidat er det i særdeleshed mit medansvar at vise ungdommen, at kommunalvalget ikke er kedeligt og ligegyldigt.

Oliver Lerbech Petersen
Konservativ kandidat til byrådet
Solrød Byvej 49 b 1.
Solrød Strand