Konservative i Solrød glæder sig over nye el-ladestandere

Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune er begejstrede over annonceringen af 37 nye el-ladestandere, der snart vil blive installeret på 20 forskellige lokationer rundt om i kommunen. Dette initiativ markerer et vigtigt skridt mod en grønnere fremtid og er et konkret bidrag til at reducere CO₂-udledningen.

“Flere ladestandere betyder færre partikler og mindre CO₂, så vi gør det kort sagt nemmere at køre grønt, og med 37 nye ladestandere er vi et lille skridt nærmere vores ambitiøse mål om 80% CO₂-reduktion inden 2030,” siger Morten Scheelsbeck, der er konservativ formand for Kultur- og Naturudvalget.

Tilbuddet skal være nemt og bekvemt
De nye ladestandere vil nu blive placeret strategisk ved institutioner, skoler og idrætshaller som Havdrup Skole, Jersie Hallen, Solrød Idrætscenter og Tryllehytten Vuggestue og Børnehave. Dette gør det mere bekvemt for elbilister at oplade deres biler i forbindelse med daglige aktiviteter.

“Vi har forsøgt at udvælge nogle af de steder i kommunen, hvor folk alligevel har naturlige pauser, som gør det oplagt for dem at lade, mens de handler eller henter et barn. For byrådet drejer det sig jo om at gøre det nemt og bekvemt for folk at bruge tilbuddet,” fortsætter Morten Scheelsbeck.

Norlys, som har vundet kommunens udbud, vil levere og installere de nye ladestandere, der hovedsageligt vil være almindelige ladestandere, men også et fåtal hurtig-ladestandere. Denne indsats er desuden med til at sikre, at Solrød Kommune overholder ladestanderbekendtgørelsens krav og fortsætter med at være på forkant med den grønne omstilling.

Åben tilgang passer til offentlige ladestandere
“Der er selvfølgelig plusser og minusser ved de forskellige udbydere, men en af fordelene ved Norlys er, at samtlige af Norlys’ offentlige ladepunkter drives som åbne netværk. Det vil sige, at ladepunkterne er tilgængelige for alle elbilister, også selvom de ikke er kunde hos Norlys,” siger Morten Scheelsbeck og afslutter:

”Så selvom mange – måske endda et flertal – bruger Clever (i øvrigt mig selv inklusive), så synes jeg, at Norlys’ mere åbne tilgang passer bedre til disse offentlige ladestandere, hvor flest muligt så har mulighed for at lade.”

Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune ser frem til at fortsætte arbejdet med at fremme bæredygtige initiativer og støtte den grønne omstilling til gavn for både miljøet og borgerne.