Konservative i Solrød Kommune vil tilbyde GPS til demente

Borgere med demens skal opleve en mere tryg og sikker hverdag. Det mener Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune, der derfor ønsker at tilbyde alle hjemmeboende borgere med demens en GPS, som deres pårørende kan administrere.

Det hele kræver selvfølgelig samtykke fra borgeren med demens i det tidlige stadie, understreger Jan Færch, der er konservativ borgmesterkandidat, og som præsenterer forslaget:

“Det vil skabe tryghed, når den dementramte færdes uden for hjemmet, således at de pårørende kan hjælpe vedkommende, hvis han eller hun ikke kan finde vej – eller bliver væk. Ifølge Alzheimerforeningen bliver cirka 1.000 borgere med demens hvert år eftersøgt, når de forlader deres hjem. Det viser for mig alt om, at der er behov for GPS til hjemmeboende borgere med demens.”

For de borgere, der er svært ramt af demens – og som derfor ikke længere er hjemmeboende – er der behov for andre initiativer, mener Jan Færch, der tilføjer, at det for demensramte borgere på plejehjem handler om at sikre, at personalet har tid til borgeren – og at der er personale nok.

Alzheimerforeningen støtter forslaget
Hos Alzheimerforeningen, der er en medlemsorganisation, der har til formål at sikre bedre vilkår for mennesker med demens og deres pårørende, er direktør Nis Peter Nissen varm fortaler for forslaget:

“Vi ved, det virker. Det skaber mere tryghed i familien, og det forhindrer også ulykker.”

I alt har 87.000 danskere demens, og af dem vurderes 53.000 at være hjemmeboende.

En del af en bedre ældrepleje
Jan Færch understreger, at forslaget om tilbud om GPS’er til demente er en del af Det Konservative Folkepartis bud på en bedre og tryggere ældrepleje i Solrød Kommune:

“Ældreplejen er kort sagt en hjerteprioritet for Det Konservative Folkeparti. For os handler det om at sikre, at alle ældre kan få opfyldt deres individuelle behov – for vi er alle forskellige. For os giver det ikke mening at tale om nedskæringer i vores ældrepleje. Vi mener derimod, at vores ældrepleje skal løftes endnu mere. Det kræver, at vi investerer mere i området og får ansat endnu mere sundheds- og plejepersonale. Det kæmper vi for.”

Der er kommunalvalg tirsdag den 16. november, og Det Konservative Folkeparti vil tage forslaget med til drøftelser med det nye byråd.