Konservative ‘signwaver’: Politik behøver slet ikke at være kedeligt

Fredag morgen fik bilisterne i Solrød Strand på vej på arbejde en frisk morgenhilsen med fra de lokale konservative, der havde været tidligt oppe og på en særlig måde markerede, at der nu kun er seks måneder til kommunalvalget.

“Vi signwaver. Det betyder kort sagt, at vi står i vejkanten – selvfølgelig i sikker afstand – og vinker med vores valgplakater. Vi gør det, fordi det giver god stemning, og folk vinker og smiler, og fordi det er sjovt at lave valgkamp på en lidt anden måde end de gammeldags og traditionelle. Politik behøver slet ikke at være kedeligt, og det må gerne være lidt sjovt og lidt livligt,” fortæller det konservative byrådsmedlem Jan Færch. Han er partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget og var også med fredag morgen. Han fortsætter:

“Lige præcis ‘signwaving’ har været en særlig, konservativ disciplin her i kommunen ved de seneste mange valg, og vi bliver altid taget godt imod. Jeg ved godt, at folk ikke stemmer ud fra den slags lidt skæve påfund, men de skal i hvert fald ikke være i tvivl om, hvorvidt vi er engagerede og kaster alle kræfter og initiativer i sagen. Og at vi gerne viser, at vi har det sjovt undervejs.”

Slogan: Det handler om dig
Fredag morgen var budskabet på de konservative valgplakater ‘Det handler om dig’, og Jan Færch giver her forklaringen på sloganet:

“Vores budskab til vælgerne er, at valget egentlig handler om dem. Ikke om byrådet eller om os politikere. Valget handler ikke om, hvad der er bedst for kommunen som myndighed – men hvad der både i dag, i morgen og på sigt er bedst for indbyggerne i kommunen.”