Om politiske forslag i et valgår: Er det bare valgflæsk?

Vi bliver tit mødt af spørgsmål som “Hvorfor har I ikke foreslået det før?” og “Er det ikke bare noget, I foreslår, fordi det er valgår?” Og det er helt retfærdige spørgsmål at stille, og det svarer vi meget gerne på.

Det Konservative Folkeparti har siddet i byrådet siden oprettelsen af Solrød Kommune i 1970, og der er mange ting, vi tidligere har foreslået – også mange gange – og så er der ting, som er nye forslag.

Vi udvikler løbende politik
Vi har altid vægtet den politiske udvikling højt, og vi debatterer hele tiden udviklingen og kommer med forslag, der svarer til nutiden og ikke mindst til fremtiden. Vi er et politisk parti, der løbende justerer og opdaterer vores politik i forhold til, hvad vi mener, at indbyggerne i kommunen har brug for. Det er vores opgave, og det er vores ansvar.

Vi bliver sommetider kritiseret for at komme med forslag i valgår, men det er egentlig en skør kritik – for det er jo netop i valgår, at vi for alles skyld bør være ekstra præcise på, hvad vi vil med kommunen. Det er i valgår, at vælgerne skal være helt sikre på, hvad de kan regne med at få for en konservativ stemme. Det er i hvert fald vores tilgang til politik.

Samfundet udvikler sig, og Solrød Kommune udvikler sig
Heldigvis. Det betyder også, at vores politik udvikler sig. Det seneste halve år er vi eksempelvis kommet med konkrete forslag om blandt andet flere seniorboliger, en ny strandbørnehave, deltidspladser i dagtilbuddene og implementering af livetransmission fra byrådsmøderne.

Er det så forslag, der kun kommer, fordi vi er i et valgår? Nej, det er det ikke. Det er forslag, der kommer, fordi vi vurderer, at vi har brug for det i Solrød Kommune – fordi udviklingen går i den retning. Men forslagene er særligt relevante at komme med i netop valgår.

Vi er – hvis vi selv skal sige det – helt klart det parti i Solrød Kommune, der kommer med flest nye politiske forslag. Det er vi faktisk stolte af, for det giver vælgerne bedre muligheder for at måle og veje os, og det er i vores øjne det, politiske valg handler om.

Af Jan Færch og Morten Scheelsbeck, medlemmer af byrådet