Tak for valget!

Valgkampen er ovre, og vælgerne har talt. Det Konservative Folkeparti fik et rekordvalg, vi gik frem til 11,3 procent af stemmerne, og vi bliver fra nytår repræsenteret af hele tre konservative mandater i byrådet. Den nye byrådsgruppe består af Jan Færch, Morten Scheelsbeck og Mads Silberg, og I er som altid velkomne til at hive fat i dem, hvis I har spørgsmål til politikken, eller hvis I har sager, som I mener, de bør kigge på.

Konstitueringen har været en rodet proces
I har sikkert hørt og læst meget om, hvad der skete i både timerne og i dagene efter valget, og her kommer vores udlægning af sagerne:

Da det stod klart, at vi gik frem til tre mandater, indledte vi forskellige forhandlingerne med de andre partier og lister. En overgang så det ud til, at vores Morten Scheelsbeck var den eneste borgerlige kandidat, der kunne opnås flertal for til borgmesterposten, og det forfulgte vi selvfølgelig.

At det pludselig var Morten og ikke Jan Færch, der var i spil som borgmester, forklarer Jan selv her i en artikel i Sydkysten: https://www.sn.dk/solroed-kommune/faerch-vi-har-spillet-med-aabne-kort-om-borgmesterkandidat/

Vi indgik en aftale, hvor Socialdemokraterne, Venstre, HavdrupListen og selvfølgelig os selv pegede på Morten, men aftalen holdt kun et kvarter, for så blev Jonas Ring Madsen (S) tilbudt at bryde aftalen og selv blive borgmester, og derfor stormede han ud af lokalet og indgik en anden aftale.

Solrød Kommune forbliver borgerlig
Da vi havde sundet os og tænkt over mulighederne i nogle dage, gik vi – efter drøftelser med Venstre – til Emil Blücher fra Liberal Alliance og tilbød ham borgmesterposten, fordi vores fornemste opgave er at sikre optimal konservativ indflydelse, og fordi vi gerne vil holde Solrød Kommune borgerligt ledet.

Efter nogle dages betænkningstid takkede Emil ja til tilbuddet, og det er så der, vi står nu. Med LA på borgmesterposten og med K og V som en del af aftalen med den indflydelse, det selvfølgelig giver. HavdrupListen er også med.

Niels Hörup (V) bliver viceborgmester. Morten Scheelsbeck (K) bliver formand for et nyoprettet kultur-, idræt- og fritidsudvalg, og Mads Silberg (K) bliver næstformand i Familie- og Uddannelsesudvalget. Derudover kommer Jan Færch i Økonomiudvalget, som har været hans førsteprioritet.

Der er 11 ud af 19 mandater bag den nye aftale, der dermed erstatter den tidligere aftale, der ville have gjort socialdemokraten Jonas Ring Madsen til borgmester. Det er vi meget tilfredse med.

Nu er det på med arbejdstøjet
Nu lader vi valgnat være valgnat, og vi ser fremad, og så trækker vi i arbejdstøjet for at sikre maksimal konservativ indflydelse de kommende fire år. Vores tre mandater bliver meget værd i byrådsperioden, og vi forfølger fortsat den strategi, at vi er klar til at lave politik med alle dem, der vil og kan.

Tusind tak for hjælp og støtte
Det har været nogle meget hektiske måneder, men vi vil gerne rette en stor og dybfølt tak til alle, der på den ene eller anden måde har bidraget undervejs. Vi har været rekordmange frivillige i kampagnen, og vi har fået delt 30.000 politiske flyers og valgaviser ud, vi har hængt 1.100 plakater op, og vi har været tidligt oppe til utallige aktioner ved stationer. Alt i alt har vi kørt den nok bedste og mest omfattende kampagne nogensinde, og vi er meget stolte af resultatet.

Med venlige hilsner
Det Konservative Folkeparti i Solrød Kommune